Volwassen Training

Vanaf 16jaar is zowel hij als zij welkom op onze training voor volwassenen. Gedurende het eerste halfuur wordt er sterk ingezet op uithouding, lenigheid en kracht. Daarna wordt de groep opgesplitst in recreanten en competitie vechters. Waarbij de training voor recreanten meer gefocust zal zijn op techniek, (uit)houding en tactiek zal de wedstrijd groep meer gefocust zijn op sparren en wedstrijdtechnieken. Respect voor de trainers en andere leden staat hoog in het vaandel bij Muaythai Sanctum alsook discipline, inzet en aandacht tijdens de training. Iedereen die deelneemt aan de training zal dan ook het huisreglement moeten onderschrijven en respecteren.

Indien je interesse hebt dan kan je altijd eerst 2 proeflessen volgen. Materiaal tijdens de proeflessen wordt voorzien vanuit de club. Na deze proeflessen moet men lidgeld betalen en een jaarlijkse verzekeringsbijdrage.

Na de proeflessen is het de bedoeling zelf bokshandschoenen en scheenbeschermers aan te kopen. U heeft de mogelijkheid om materiaal via de club te bestellen.  Voor meer informatie kan u altijd bij de trainers terecht.

 

Recreatie:
Voor zowel man als vrouw is Muay Thai(Thai boxing) uitermate geschikt om recreatief te beoefenen. Het is een zeer complete sport waarbij uithouding, lenigheid en motorische vaardigheden volop worden getraind. Muay Thai is daarbij ook een sport die met de hersenen worden beoefend, tactisch inzicht en strategie zijn daarbij uiterst belangrijk. Iedereen kan zelf bepalen op welk niveau ze mee trainen, op deze manier zijn de trainingen zowel toegankelijk voor de beginner als de meer ervaren thaiboxers.

 

Competitie:
Het is geheel vrijblijvend om Muay Thai als competitiesport te beoefenen. Als beginner zal je eerst de nodige ervaring en competentie moeten opbouwen voordat je geselecteerd wordt om deel te nemen aan wedstrijden. Leden die aan wedstrijden deelnemen zullen tijdens het tweede gedeelte van de training apart van de recreanten trainen. Zij zullen daarbij naargelang hun niveau individuele begeleiding en apart trainingsschema krijgen opgelegd. Bij het sparren zijn geslachtsbeschermer, bitje en een geldig ‘boekje’ verplicht.