Kids/Junior Training

Jeugdlessen kunnen gevolgd worden vanaf 6 jaar en zijn zowel voor jongens als meisjes bedoelt. De jeugdlessen worden door ervaren lesgevers gegeven. De lessen bestaan voornamelijk uit het aanleren van technieken, het verbeteren van de houding en conditie. Er is heel wat talent en ervaring nodig voordat een pupil aan wedstrijden kan deelnemen. Er is dus best wel wat geduld nodig mocht dit een betrachting zijn. Er wordt niet verwacht dat uw kind aan wedstrijden deelneemt, deze keuze leggen we bij het kind en de ouders zelf. Op deze manier kan Muay Thai perfect op een puur recreatieve basis beoefend worden.

De jeugdlessen worden opgesplitst in een kids(-11j) en junior(-16j) groep. Waarbij er in de kids groep meer aandacht zal worden geschonken aan basis technieken, conditie en houding zal in de junior groep meer aandacht zijn voor geavanceerde en wedstrijd technieken en mogelijks voorbereiding op competitie.

Respect voor medeleerlingen en trainers staan hoog in het vaandel bij Muay Thai Sanctum als ook discipline en aandacht tijdens de training. Indien uw kind interesse heeft kan hij of zij altijd eerst 2 gratis proeflessen volgen. Materiaal voor tijdens de proeflessen wordt voorzien vanuit de club. Na deze proeflessen wordt er verwacht dat de pupil in orde wordt gebracht met de verzekering en de les bijdrage.  Na de proeflessen is het de bedoeling zelf bokshandschoenen en scheenbeschermers aan te kopen. U heeft de mogelijkheid om materiaal via de club te bestellen.  Voor meer informatie kan u altijd bij de trainers terecht.

 

Voor de competitie vechters onder de jeugd worden naast de reguliere trainingen ook aparte wedstrijdtrainingen  voorzien. Op regelmatige basis zal ook de conditionele en fysieke paraatheid van de pupillen worden opgemeten. Muay Thai Sanctum verwacht ten alle tijde een sterke conditionele paraatheid van zijn competitie vechters.

Voor competitie vechters die sparren tijdens de training zijn helm, bitje en geslacht beschermer verplicht, slagen en trappen naar het hoofd zijn alleen toegestaan wanneer bij vechters +12 zijn.