MuayThai Sanctum is in de zomer van 2020 opgericht door Luc, Xavier, Rutger en Bjorn.
Drie van de vier initiatiefnemers zijn geboren en getogen in Bornem en hebben allemaal  minimaal +20 jaar ervaring in het uitoefenen van Muay Thai en minimaal 5 jaar ervaring in het trainen van jeugd en volwassenen Muay Thai vechters. De bedoeling is om in Bornem  een hoog aangeschreven club uit te bouwen waar de nadruk ligt op discipline, respect, eer, traditie en vriendschap.
Er is een sterke focus in het opbouwen van een goed gestructureerde jeugdwerking(zowel recreanten als competitive) die begint vanaf de leeftijd van 6 jaar t.e.m. 15 jaar.  Muay Thai is typisch een sport die alle lagen van de bevolking aanspreekt, ook jongeren die hun gading niet altijd vinden in het traditionele sport en jeugdbewegings aanbod. Alle initiatiefnemers hebben ervaring in een Muay Thai (jeugd)werking en we hebben al verschillende keren een Belgisch Kampioenschap mogen vieren.
De volwassenenwerking die start vanaf 16 jaar t.e.m. … jaar. Bij de volwassenenwerking zal er zowel veel aandacht aan de recreanten werken worden besteed als aan het uitbouwen van een sterke competitie groep.
MuayThai Sanctum is aangesloten bij B.K.B.M.O (Belgische Kickboxing Muay Thai Organisatie) en is teven erkend lid van The World Muay-Thai Council, European Muay Thai Association en Muay Thai Bangkok.